DIETA TA DE SARBATOARE




Cadoul nostru de Mos-Craciun: Non - Dieta!!

A sosit si timpul rasfatului - binemeritat! -  daca prin rasfat intelegem ca e vremea sa ne asezam cu totii in jurul unei  mese bogate, sa atingem si traditia, cu semnificatia belsugului ce va veni in casele noastre, dar sa si impartim din ceea ce avem!

E timpul sa ne hranim atat fizic,  dar sa ne umplem si sufletele!

Asistam tot mai des la conversatii sau afirmatii facute de asa pretinsi ”cunoscatori”, prin care isi sustin alegerea de a renunta la carnea de porc in favoarea carnii de pui, decizie luata pentru o sanatate mai buna. Alta controversa.....

Carnea de porc, desi contine o cantitate de grasime (invizibila!) mai mare, s-a demonstrat ca este mai sanatoasa pentru organismul nostru,  decat alternativa carnii de pui ....dopata, la care s-a ajuns in ultima vreme.

De ce?! Nimic mai simplu: sistemul de crestere a puilor de ferma, prin adoptarea sistemului de crestere intensiv, precum si  alimentatia mult aditivata. In plus,  se adauga lipsa de miscare a puilor. Toti acesti factori ce au condus dus chiar la modificari in compozitia carnii de pui: cresterea cantiiatii de de grasime la pasarile dela ferma!

Iata deci carnea de porc ajunsa din nou pe farfuria noastra, de data asta chiar din recomandarea nutritionistilor! Asadar, o friptura de porc la gratar aleasa dintr-o bucata de carne slaba s-a dovedit a fi mai sanatoasa decat o friptura de pui de ferma crescut in sistem intensiv!
Ca de fiecare data, cuvantul cheie este moderatia!

Caci, vorba lui Murphy:  in viata,  tot ce e bun, ori e imoral, ori e ilegal, ori ingrasa!!

Comentarii

Unknown a spus…
E timpul sa ne hranim atat fizic, dar sa ne umplem si sufletele!

Cat de adevarat! E in sfarsit primul blog ce il gasesc ce vorbeste despre aceasta lume minunata a noastra...lupta continua cu kg...ce e intr-adevar onest. Toata ziua am sarit dintr-un blog in altul, suferind la fiecare post in care suntem jigniti fara niciun fel de jena. intr-un final am ajuns aici. Ma intristeaza ca a trebuit sa ajung intr-o tara straina ca sa inteleg ca nu sunt doar o "balena, grasana, proasta ce mananca" ci o persoana ce sufera de o boala, o boala ce trebuie si se poate fi invinsa. Felicitari pentru blog!
Mirela Calutu a spus…
@Carpe Diem
Pot sa-ti spun Fiore?!
In primul rand iti multumesc sincer pentru apreciere.
Apoi -cum, probabil, stii deja- nu esti singura care ai simtit jena de care vorbesti, dar, cu siguranta, singura care s-a hotarat sa vorbeasca despre asta! Omul inseamna mai mult decat putem noi pretinde ca "administram", decat "carcasa" sub care ne ascundem. Nu trebuie sa ne fie rusine de propria ...carcasa!
Indiferent prin ce treci, insa, nu renunta!Nici nu stii cat de PUTERNICA ESTI!!

Postări populare