...in loc de "BUN GASIT"!

          In loc de "BUN GASIT" am sa citez ceva mai suculent, zic eu:  Pavlov spunea:  ‹‹alimentatia este cel mai important factor de mediu extern care influenteaza organismul››.
       Alimentatia rationala ramane una din pietrele fundamentale ale prosperitatii biologice ale organsimului uman si ale starii de starii sale de sanatate. 
        Alimentatia abuziva (consumul exagerat de glucide, grasimi, corelate cu nocivitatea dovedita a alcoolului, cafelei si nicotinei ) ne obliga sa recunoastem ca este vorba de un impact negativ intre om, pe de-o parte,  si factorii nocivi alimentari, pe de alta parte.
       Acest impact are loc de cele mai multe ori sub forma acelor avataruri ale zilelor noastre prospere care sunt festinurile gastronomice, amplificate de coloratura bahica, de savoarea nicotinei si de placerea aburinda a cafelei. 
       Neindoielnic,  toti am trait astfel de momente, practic nu putem eluda existenta si  chiar menirea lor in viata noastra.  Important este sa nu le prelungim peste limita intensitatii la care placerea se transforma in suferinta,  peste limita frecventei la care organismul, initial stimulat, cedeaza, devenind bolnav”
        Prof. Dr. Doc. Iulian Mincu
        Atat de mult mi-a placut!!!

Comentarii

Postări populare