MODA IN ALIMENTATIE

In ziua de azi, "moda" in alimentatie s-a schimbat....
Alimentatia in sine pare sa nu mai fie asa  importanta, importanta e DIETA!
E la moda si se poarta NUTRITIA! Nu mai vorbim de inflatia de nutritionisti si sfaturile acestora!! Ori reguli sau mituri mai mult sau mai putin célèbre.
Alimentatia e privita azi, mai mult ca oricand,  ca valoare-indicator pentru  statutul social al individului. Nu atat cat priveste compozitia de baza, ci mai mult “eticheta”. Optiunea fiecaruia privind obiceiurile alimentare dintre noi tine de statut, dar tine si de gradul de cultura. Vrem etichete, mai mult sau mai putin “bio”, atunci ne hranim cu ele...
E si alimentatia o moda. Ea a evoluat de la simplitate  pana la rafinament, chiar  opulenta - afisata nu rareori. Nu mai vorbesc de fenomenul de globalizare, care, in esenta nu pare un lucru rau.  Slow-food-ul impotrivindu-se fast- food-ului  scoate insa la iveala  dizolvarea cultului mesei la romani.
Cum sa ne protejam sanatatea prin alimentatie?! ? Nicidecum alimentandu-ne rational, ci apeland la o CURA! Oricefel de cura! In toamna asta, care a inceput déjà, se poarta cura de struguri, cura cu gutui, cura cu pere…  Ma tem sa nu urmeze cura cu zacusca…

Comentarii

bio a spus…
articolul e foarte interesant! doresc "LA CAT MAI MULTE" de acest gen, sau "TINE-O TOT ASA"!
Unknown a spus…
buna interesant articolul...pentru ca asa este majoritatea uita ce e bine si ce nu sa manancam impartindu-se in 2 categorii fie obezii care baga in ei ca "spartii" in general la barbati sau infometare greturi in general la femei.
Mirela Calutu a spus…
Multumesc pentru comentariile ...incurajatoare! Chiar ma bucur daca v-a placut articolul, promit sa scriu multe altele, cel putin la fel de interesante! ;)
eliot seni a spus…
se pare ca esti la inceput, spor la treaba, si sa vede un blog de nota 10

Postări populare